Sy'Nota Kaizumi

Thursday, May 12, 2011

Follower yang ku kasihhihihi sekalian..

harap maaf yea. blog saya da berpindah.. blog ini akan dibatalkan dalam masa 30min sahaja lagi..
klu sudi follow.. datang lah ke Sini!. sekian ~

Tuesday, April 12, 2011

Cuba Untuk Berubah

THIS IS A SUCKER POST!! c(=





Aku bosan dengan cara pemikiran kolot aku.. Aku!!, Cuba untuk Berubah!!...
Sekarang ini, aku cuba hidup dengan tanpa 1 pun alasan!...

Bila aku dah boleh lakukan apa yang boleh buat aku berjaya! dan, hidup dengan tanpa 1 pun alasan!...

Baru....


Baru.. Aku boleh sayang diri aku yang sebenar..
bukan bermakna diri aku sekarang ini hanya penipu atau palsu..
tetapi...
aku sendiri tidak tahu!, Siapa Aku Sebenarnya, Dan apa tujuan aku berada didunia ini..

                          


Friday, April 8, 2011

HAPPY BIRTHDAY

(GAMBAR HIASAN)
Happy Birthday To Me.. Happy Birthday To Me.. Happy Birthday To Shahfirul Nizam.. Happy Birthday To Me . Yeah! Yeah !  . Dah habis hari yang membuat aku menjadi gila gila dan gila.. okey!, aku sekarang da berumur 7tahun . Eh??! silap2... sekarang aku da berumur 17tahun . Wah! OhMyGoShss!!.. saya da tua! Tidak!!!.. haha.. abis la, Saham jatuh 31.22% . hurmm. Best sangat 7/4 tahun nie!!. kawan2 aku semua nya gila2.. abis aku, tepung+telur+air=Sendiri paham. pergh! nasib baik la masjid de tempat mandi.. kalau tidak.. tak tahu pe jadi dekat aku sekarang nie.. hurm.. SUMPAH! aku happy!! terima kasih kawan2 and xspecially my "Gurlz"Friend".. Muahx! sayang tahap gaban kat korang. Terima kasih kawan2 sebab belanja aku makan.. bagi aku hadiah.. aku hargai sangat2!!. Terima kasih Sahabat2 aku !!.. korang memang Sahabat yang tidak ada tolak bandingnya!!... Insyaallah, kalau aku berjaya... korang dapat sebahagian kejayaan aku yea !!.. doakan yea kawan2.. 
Mak!! Saya sayang mak sangat22!!. terima kasih sebab talipon tadi.. mak jangan risau keyh.. adik selamat kat sini.. 

Thx yea dekat siapa2 yang da wish aku!!
thx a lot of the ring

Thursday, April 7, 2011

Terima Kasih Mak !!

(Terima Kasih Mak!!)

Terima kasih mak sebab.. mak sanggup bertaruh nyawa, semata-mata untuk lahirkan adik! :) . Terima kasih mak, sebab jaga adik dan bimbing adik daripada kecik sampai besar. Mak!! adik sayang mak  .. Mak! adik mintak maaf ye.. sebab adik mak selalu megalirkan air mata.. adik anak derhaka mak!!. mak!! terima kasih sebab sanggup habiskan masa untuk jaga adik.. mak kalau diberi peluang nanti.. adik jaga mak sampai akhir nafas mak! . mak terima kasih sebab sanggup bekerja keras untuk mengaja adik... adik tahu mak, kalau abah tak ceraikan mak.. mesti kita bahagia.. tp!, mak!! adik nak abah! adik tak nak ayah!! adik benci dia! sebab dia kita jadi macam ni mak!!. Adik tahu.. semua orang salahkan adik.. tapi!, tak ada sorang pun yang tahu ayah salah!! salah ayah.. adik kena... apatah lagi adik punya salah. Mak, biarlah adik merempat, megemis.. janji mak bahagia!! . adik pergi sebab adik nak tunjuk satu hari nanti!, adik datang dengan seorang isteri macam mak nak.. adik datang nanti.. adik nak mak menagis sebab gembira dan bangga dengan adik.. mak doakan anak mak yang derhaka nie berjaya ye mak =') . Mak jaga diri baik2 tau.. kalau tak larat jangan buat kerja.. mak mak.. kalau tirah da boleh merangkak.. da boleh faham apa orang cakap.. mak bagi tahu, adik ni abg dia ye.. mak jangan lupa tau. Mak jangan risaukan adik.. adik tahu jaga diri adik.. adik da besar mak.. adik da 17tahun.. mak jangan banyak berfikir tau! nanti mak kene darah tinggi pulak.. Mak!! Terima Kasih ye Mak !!! . Mak jangan tunggu adik balik.. mak tidur la dengan lena ye... Adik rindu mak sangat2.. kita da tak macam dulu da.. kalau dulu, susah senang.. pahit manis .. kita sama2.. tp sekarang da tak da mak.. mak kene jaga kesihatan mak elok2.. kalau adik da berjaya.. baru adik balik ye mak.. TERIMA KASIH MAK SEBAB DA LAHIRKAN SAYA!!!. bye mak ! Assalamualaikum :) . maaf yea mak

Wednesday, April 6, 2011

Nak Bagi Tau Nie! :'(

MaK!! esok hari jadi adik!! selalu nye macam mana pun.. mak ada je nan adik :'( . tp!, kali nie.. adik sorang je mak!! . Adik tau tak guna pun adik taip mende nie sumua.. mak bukan tau pun.. mak!! adik rindu kt mak larh!! adik rindu kt tirah!! hurm.. tapi tak apa la mak.. adik harap mak baik2 je disisi suami yg mak sayangkn tu.. adik kt sini leyh jaga diri.. kawan2 pun bnyk tolong adik... nanti la.. kalau adik da dapat buktikan apa yg adik cakapkan.. adik balik la ye mak :'( .. Mak!! Doakan adik berjaya erk.. walau macam mana pun adik nan mak.. adik tetap sayang mak !! sangat2!! you are my first love and last!! Mak jge la diri baik2 erk.. adik da tak nk menyusahkan mak.. xpe mak, adik paham... abg dan akk boleh jaga mak.. diaorang pandai.. baik.. tak macam adik kan mak :") .. wish me luck yea mom!!! MuaH!! ciuman iklas daripada anak mu yang derhaka.. assalamualaikum... :'))


(Terima Kasih Mak, Sebab jaga saya)
:))

Sunday, April 3, 2011

Notis Penting Untuk Semua Wanita

Tengah sebok2 online facebook.. tiba2 TERnampak post picture daripada Oh! Media.. ini! penting untuk SEMUA WANITA DEKAT MALAYSIA INI!!... 


PENTING!!!

walaupun korang nampak macam tak penting..
tp...
bagi aku penting! sebab, korang kaum yang lemah..
BAHAYA!!


Friday, April 1, 2011

April Fool Day?

Assalamualaikum semua. good morning! have a nice day yea! ^.^! ... 1/4/2011... aku nak cerita tentang "April fool's day" .. aku tahu, yang korang pun tahu april fool's day tu apa. Kalau tak tahu gak, keyh.. aku bagi tahu.. "April fool's day" , hari bodoh sedunia... itu dari pegetahuan aku sendiri lah kan. ^..^ .. tapi ada 1 hal yang mungkin sesetengah manusia yang tak tahu bahawa.. April fool's day" , itu adalah HARAM bagi umat isalam.. untuk memperbodohkan manusia.. Kenapa? Sebab, Hari ini.. adalah hari orang kafir laknat.. memperbodohkan orang islam, korang perasan tak? hari ini atau masa zaman pra-sejarah korang tu.. korang kenakan kawan2 korang dengan.. Buat cerita yang sTuPiD LiKe dOg! .. than, korang gelak macam orang yang duduk berhampiran Hospital Sakit Mental,Jiwa dan sekutu dengan beliau c(:  ... selepas itu korang cakap dekat kawan2 korang April fool ! .


Aku harap sangat pada umat islam yang membaca info yang tak penuh nie.. Please! , jangan buat benda2 megarut tu (April fool).. tak dapat apa pun.. kalau nak kenakan kawan korang.. hari2 lain xleyh.. bukan maksud aku nak cakap.. hari ini.. hari yang dilarang untuk kenakan kawan2 korang.. tp, jangan melibatkan atau niat korang nak memperbodohkan(April fool) kawan2 korang tu.. aku harap kawan2 semua boleh ubah semua tu tau! 
Assalamualaikum..


(Say GOOD bye! pada hari BODOH ini)

Wednesday, March 30, 2011

A.W.A.K ...

Awak... awak ingat lagi tak? masa mula2 kita kenal.. masa tu, basikal awak hilang dekat cybercafe.. awak tanya saya. "Ada tak nampak basikal saya?" . Saya kata, "ada, tadi.. dekat tepi cermin".. saya lihat muka awak, gelabah sangat2.. lepas tu.. awak mintak tolong saya carikan.. saya naik motor. awak still lagi dekat cybercafe tu. Awak, saya tahu, awak takut sangat2 time tu.. awak takut mak awak marah kan? hehe(iri hati saya tengok muka awak yang takut tu). tapi, sebenarnya abang sedara awak yang simpan basikal tu.. saya ingat lagi.. lepas awak jumpa basikal tu, awak cakap "fuh!,selamat".. awak.. awak.. kelakar la bila saya ingat semula peristiwa tu. :') . Saya tak tahu kenapa awak tiba2 mintak number handphone saya.. tapi, takpa la.. saya bagi je.. bukan senang awek nak mintak number dekat laki.. tp, kelakarkan awak.. saya tahu, awak mesti tahu apa yang kelakar tu.. saya bagi number salah.. maksud saya... saya bagi number dekat awak tak cukup satu number. hihi3x. Sengal la saya ni awak :p . walaupun saya bagi number kat awak.. tapi, time tu saya tak pakai handphone.. dan tak pandai sangat nak pakai handphone.. tp, saya still berhubung dengan awak dekat Myspace.. kita selalu msg kat Myspace.. diam tak diam, saya mula rapat dengan awak... masa tu awak sekolah petang.. saya sekolah pagi.. bila waktu balik sekolah, saya nampak awak.. AWAK!, awak nampak comel sangat.. saya suka lihat muka awak....


Awak... sebenarnya, saya da mula suka dan sayang dekat awak.. tp, saya takut nak bagi tahu.. awak tahu kan saya ni pemalu :) . tak apa la awak.. biarkan saya simpan benda ni dekat dalam hati saya... saya tak nak nanti, hubungan kita terjejas. Awak, walaupun saya pernah mintak couple dengan awak.. tp, saya tak nak tunjuk perasaan saya yang dah lama saya simpan ni.. awak sendiri cakap.. "awak, kita kawan je la".. AWAK! saya tak nak paksa awak. Tapi saya nak awak tahu apa yang saya simpan dalam hati saya ni... saya dah tak tahu apa nak buat. Kawan2 saya banyak tolong saya.. walaupun diaorang selalu perli saya.. tak apa awak.. lantak la diaorang tu...


Awak ingat tak lagi masa harijadi awak?, Saya ada bagi chocolate dekat awak.. awak nak tahu.. masa saya nak balik daripada kedai.. ada orang tahan saya.. dia cakap.. "kau jangan dekat dengan dia!," awak tahu! apa yang mereka buat.. mereka tumbuk saya :'( . saya tak tahu kenapa awak.. tp, tak apa la.. demi awak dan chocolate.. saya tahan sakit.. DEMI AWAK!!.. saya tak nak minta belas kasihan daripada awak.. tp!, saya nak awak tahu.. itu tanda saya sanggup lakukan apa sahaja! demi awak!.. tp, awak macam endah tak endah dengan benda tu.. tak pa la.. bukan penting pun tuk' awak tahu.. kan?


tapi awak... lama kelamaan kita makin jauh... kenapa awak? awak nak lari daripada saya ke?.. ouh yea.. baru saya tahu.. awak da couple kan... da sebulan kan awak couple dengan budak lelaki tu.. awak tahu tak mana saya tahu semua tu? semua tu kawan saya bagi tahu.. kalau tidak mesti sampai sekarang awak tipu saya kan.. tp, awak kata kita kawan je. kenapa tak bagi tahu saya? perlu ke kita putus hubungan disebabkan awak da couple?.. 


Tak apa lah awak.. biarkan saya bawa hati saya yang saya simpan sesuatu untuk awak.. macam mana saya nak bagi tahu awak? saya takut! :'(  . AWAK! jaga diri baik2 tau! saya sentiasa rindukan masa kita dulu.. walaupun awak pergi.. tp, awak masih ada pada saya..! pada hati saya awak! 



biarlah hati saya.. saya simpan jauh2..
takut2 saya rindu awak
saya tak nak awak nampak apa yang saya simpan selama ini..


Thursday, March 24, 2011

Bukan Simpati... Tapi Realiti

(Sunyi)!

Kenapa Sunyi?
Sebab aku memang sunyi...
Pelik bunyi nya kan..
huhuhu..
Hidup aku, dari luaran memang nampak gembira sentiasa...
tapi...
Aku sunyi, sunyi bukan yang bermakna "Sunyi tanpa cinta"
tapi...
Aku aku sunyi yang bermakna "Tiada Kebahagiaan Daripada Keluarga"..


Aku merasakan diri aku ini sudah....

(MATI)!

Kenapa rasa diri sudah mati?
Sebab, aku merasakan diri aku.. tidak diperlukan oleh keluarga aku..
Aku langsung tidak dihiraukan.. hanya kerana.. Akuh Nakal!!
Kenapa aku Nakal?!
Sebab aku inginkan kebahagiaan, seperti kawan2 aku!! seperti semua orang yang bahagia!!
... Seperti yang korang tahu, aku sememangnya dilahirkan semasa bapa aku sudah..
MenCERAikan mak aku..
Aku langsung tidak mendapat didikkan agama yang sempurna!
Betulkah aku sudah tidak diperlukan oleh keluarga?
Mungkin aku akan mendapat jawapannya..
Tapi bila?!!, tunggu aku berada di alam yang gelap gelita?
Yang hanya ditemani oleh tanah!

Bila keluarga mempunyai masalah, mereka...

(SALAH)!

Aku yang dipersalahkan...
kenapa??
Yea! memang adakalanya, aku yang bersalah...
tapi!..
Takkan semua masalah itu, berpunca daripada aku?!
Hampir 17tahun aku hidup didunia ini...
Adakah aku dilahirkan sebagai manusia yang membawa masalah?
Dalam erti kata lain.. (Sial!)

Tidak megapalah.. walaupun akuh masih mentah, masih memerlukan didikkan keluarga. biarkanlah aku.....

(MEMBAWA DIRI)!

Kenapa aku membawa diri?
Sebab, sudah hampir 10tahun.. aku tersiksa ketika berada disisi keluarga...
Pelbagi kerenah keluarga  telah aku pendam dihati aku yang sunyi dan tersiksa ini...
Biarkan lah aku memilih jalan aku sendiri...
Susah senang, pahit manis..
Biarlah aku berkongsi dengan hati aku yang dukalara ini...
Hanya aku sahaja yang dapat mengubah nasib dan sikap, pada diri aku.....
Tidak akan lagi, aku bergantung nasib pada keluargaku...
Aku mengharap supaya aku dapat mengubah semuanya...
Insyaallah.....

Ini bukan simpati , yang aku minta daripada sesiapa.. tapi, ini adalah realiti dan isi hati.. seorang lelaki yang lemah.. =')








Kawan Aku Hebat! ^‿^

Jam pada komputer menunjukkan pukul 11.00. Aku pun online facebook.. aku chat dengan abg angkat aku.. dengan kawan aku Noor Maizan dan My gurlz Ayun Miyuki . Masa tengah chatting.. aku tanya dengan kawan aku Noor Maizan ni.. dia baru sahaja mengambil keputusan Sijil Penilaian Menengah(SPM).. Aku tahu dia bijak, walaupun aku baru sahaja kenal dengan dia.. aku percaya dengan dia 100%.. mula2 aku tanya dia.. "macam mana dengan SPM?", than dia jawab "3A+ , 1A , 1A- , 1B+ , 3B"..


(Print Screen Yang telah aku buat pada jam 11.00)


Aku tak tahu apa yang mahu aku katakan pada dia.. Wow!! Kawan Aku Hebat! ^‿^ bangga sungguh dengan kawan aku (Noor Maizan) ..
 kalau korang tak percaya.Ada aku kesah? hahaha :p .
aku harap dia berjaya sampai ke puncak menara gading ^‿^ .. 
sye tompang gembira yea! kawan :).. saya harap cita2 awak nak jadi 
"Doktor pakar sakit jiwa"..
 kalau tak silap la erk, BerJaYA!!
Cayok! Cayok ! .. jangan gelakkan kawan aku ni. babap korang nanti! yuuhuuu :)


Tuesday, March 22, 2011

Minat?

Minat? apa tu minat? hurm.. 4hari lepas masa aku tengah syok! online facebook. ada seorang gurlz ni.. aku tanya dia, nak buat story apa pasal blog aku yang tak seberapa nak buruk ni :) . than, dia cakap.. buat story pasal "Minat".. hurm.. banyak la benda yang aku minat.. tapi, haha.. mesti ada tapi.. hampeh betul.. tapi, banyak yang guna duit. "Duit!" shit! atoi~ kenapa duit? kenapa tak pakai ludah je.. hahaha. takde lah.. gurau je. hurmmm... nak tahu apa yang aku minat? nie dia!......


(Style)

inilah yang aku minat sangat dan tersangat2.. Style. pergh!, gambar nie bagi aku pun da cukup Tip! anak top! . Tengok lah hairstyle dia. haha, kawan2 aku semua pelik.. aku nak rambut macam ni, tapi kenapa aku melicinkan kepala aku.. sebenarnya, ada sebab. Sebab dia, aku nak rambut aku lembut.. aku suka tengok rambut orang jepun! semuanya smart2.. kalau lah aku dapat capai minat aku tuk' dapatkan style macam ni.. Sah! memang aku kembang segala kembang.. haha. pelik2 je minat aku.. kan? kan?.. tapi, inilah yang aku minat dan aku idam2kan.. :) . banyak juga kos nak jadi macam ni. aku kira total dia. makan RM700.. wah2! belum masuk kasut dan jeans.. hampeh! it's ok.. walau macam mana pun! aku tetap nak juga jadi seorang lelaki yang mempunyai gaya.. bukan itu sahaja, aku juga nak hidup senang.. sampai boleh jaga mak aku.. uhuuu..


Sunday, March 20, 2011

Freemason





Apa itu freemason . ramai orang yang jarang dengar benda itu.. tapi, adakah anda semua tahu? freemason, itu adalahlah kaum yang betul2 menentang agama Islam! . daripada pegetahuan saya.. salah seorang yang ada kene megena dengan freemason .Ialah Dhani! . Daripada kumpulan muzik "Dewa 19" yang sekarang hanya dikenali sebagai kumpulan "Dewa" . Megapakah beliau mengunakan perkataan dewa? ini kerana beliau mempropagandakan simbol2 "yahudi Zionis" ..kepada generasi kita sekarang ini..Dhani juga pernah megucapkan terima kasih kepada "Jan Pieter Frederich Kohler".. Mungkin anda semua tertanya2 siapakah "Jan Pieter Frederich Kohler" adalah datuk dhani iaitu, keturunan ibu kandungnya seorang yahudi Jerman..dhani sejujurnya berterima kasih kepada datuk nya atas sebab telah menurunkan keturunan darah yahudi yang telah diwarisinya. dalam ajaran kitab talmud(yahudi zionis).. bangsa yang menjunjung tinggi, dan mengangap yang lain sebagai binatang!.. iaitu bukan manusia(goyim/gentiles). yang ditakdirkan menjadikan budak mereka, atau dalam bahasa kasarnya "Binatang!".. PERsoalannya! Adakah ini alasan dhani berterima kasih pada datuknya..Atas keunggulan generasai yang diterimanya? dan! inikah alasan kepada beliau kenapa beria-ria untuk mepropagandakan simbol2 yahudi zionis?.. 



Adakah anda ingin berkata "Ala, tak segaja kot". bahasa kasar yang saya boleh bagi kepada anda.. Kepala Hotak kau!.. ^^,! . Perhatikan gambar dhani itu.. T-shirt apa yang beliau pakai? anda tahu? itu adalah logo2 freemason. tidak percaya? search di google . jika anda ingan megetahui lebih lanjut tentang dhani seorang freemanson . Search di Youtube 

(Dhani Dewa dan Yahudi)


Friday, March 18, 2011

Aku (...) Ep-2

(ShahfirulNizam Bin. Zakaria)

Assalamualaikum kawan2, kita sambung lagi erk.. Cerita pasal diri aku yang hina ini. Tang mana hari tu aku berhenti cerita erk?.. Ouh yea! bantuan atau lebih formal orang pangil support.. support dari siapa yang aku dapat? ha. hampeh! =.=" . Hidup aku semakin lama. semakin gelap. bila aku dapat lihat cahaya, cahaya itu hilang.. entah ke mana cahaya itu.. aku bersyukur kerana aku masih ada peluang untuk hidup.. walaupun hidup aku ini sentiasa bermasalah.. sentiasa huru hara.. hurm, kawan2 sahajalah tempat aku dapat melupakan masalah aku. dalam masa yang sama. aku berfikir bagaimana nak selesaikan masalah diri aku.. perlu ke aku minta bantuan daripada kawan2 aku? aku kalau boleh tak nak orang tahu masalah aku. biarlah aku mendegar masalah kawan2.. kerana, aku tahu.. daripada masalah kawan aku yg aku dengar itu.. pasti ada serba sedikit tempis pada aku.. mungkin aku boleh nasihat dia.. dalam pada masa yang sama, aku nasihatkan diri aku sekali.. hurm, lupakan pasal masalah.. hidup aku mungkin akan berubah apabila aku berfikiran matang, berfikiran fositif.. keyh2.. Enough .. hurm, sekarang aku hampir2 berhenti merokok.. nak tahu sebab apa? sebab kawan2 BLOGGER!, thx a lot yea kawan2 blogger ku.. korang selalu buat aku asik ketawa,gembira.. adakalanya, tiba2, Gedix . ops.. xdpt bce an an.. uhuu :D .. korang memang the best. jelouse la tgk korang punya blog.. cantik2 semua. tak macam aku. 100% hampeh =.=" membosankan :(  . tapi, petang tadi.. ada someone ni dia puji blog aku.. dia cakap lagu dekat blog aku melayan.. betul ke? ha! Primadona(click kt nama) . uhuuu.. tak percaya yang dia cakap macam tu? nah! amik !!

(bukti yang kukuh!~)

tak percaya lagi, korang pergi la tanya.. haha.. eh? da lari da topic? sorry2.. kalau korang nak tau apa yang akan berlaku pada diri aku masa akan datang.. rajin2 la jenguk blog aku ^^,v
kawan2 semua doakan lah aku berjaya yea! walaupun tanpa sekeping sijil yang berharga..
jumpa lagi yea kawan2! bye!~ Assalamualaikum

My Lovely Sister

Assalamualaikum semua ^^,v . 
aku ada adik yang chomel. dia wujud dalam hidup aku daripada facebook.. masa tu aku tengah sibuk melayan blog  dan facebook.. tiba2 adik aku ni dia hantar something dekat wall aku.. she said "Abg, leyh jd abg angkat x?" . Dengan kepetakkan otak aku.. aku pikir, "ada juga orang nak dekat mamat macam aku ni".. than, aku pun terima dengan rela. huhu  ^^!




(Elaine Lee)
Adik aku ni Chinese.. Tak kisah lah dia agama apa pun. bangsa apa pun. janji aku sayang dia macam adik kandung aku <3 .. Kalau korang nak tahulah kan kan.. ni first time! aku accept and ada adik angkat. uhuuu ~ Adik aku chomel! sweet sangat2 ^^,! 
Perhatian! kalau siapa2 nak kawan dengan adik aku boleh sahaja.. tapi!! jangan buat adik aku menagis!! ingat!.. Kalau aku dapat tahu.. Aku saman korang belanja makan je . Ingat!(upin&ipin) . I hope u always remember me lovely sister .


My Fan Page

Thursday, March 17, 2011

Kawan Baru ^‿^

Assalamualaikum dunia kotak! dan kawan (=  .Korang nak tau tak? aku nak batak sikit ni. Tadi, masa aku dok melayan blog dan facebook.. tibe2!~ adalah seorang perempuan tegur aku dekat facebook.. chat punya chat. Dia ajak jadi kawan.. kawan sampai blie2...



Aku tulis benda ni dekat blog aku bukan apa pun. just, batak je kowt..
aku nie jenis tak kisah la nak kawan dengan siapa2 pun.. janji, aku dapat buat korang and semua orang happy bile lepak2 dengan aku.. tak kisah la, lepak dalam blog or facebook ke.. hangout dekat luar ke kan.. Korang tahu, batak punya pasal.. aku terus sent "family request"


(Anak Panah warna unggu tu la dia)

kelakar gila an aku nie. tak tahu la.. bila masa perangai batak aku nie menjadi2. uhuuu ^‿^  . ha.! aku tahu kenapa.. sebab korang tak ada apa yang
aku ada. haha!! wEeKkk!! :p

Aku (...)

(Shahfirulnizam Bin. Zakaria)

Aku Shahfirulnizam.. gambar yang korang sendiri pun leyh nampak dekat atas tu.. aku, keluar daripada perut mak aku pada tanggal 7/4/94.. hatoi!~ lebih kurang dalam 20hari lagi.. ulang tahun kelahiran aku.. ini bermakna, umur aku sudah 17tahun.. aku sedar, aku makin tua.. tapi.. Siapa? aku.. aku dilahirkan tanpa didikkan seorang lelaki yang dipanggil ayah@dady@abah@papa.. abah aku tinggalkan(cerai) mak aku.. masa tu aku baru sahaja keluar daripada perut.. itu, menurut cerita mak aku la an.. hurm, abah aku lansung tak azankan aku. nak tahu siapa yang azankan aku.. allahyarham Sop bin. Maslan.. dia atuk aku.. ada pernah ke, korang baca dalam hukum hakam agama.. seorang bayi yang baru dilahirkan, diAZANkan oleh atuknya..~ Sedangkan bayi itu, bapanya masih hidup.. sengalkan~ ^‿^ . 
kenapalah abah aku tak azankan aku dulu baru dia bla... semakin aku 
dewasa.. aku rasa diri aku ini sudah tidak lagi terkawal.. 
selalunya yang aku lihat, ramai kawan2 aku..takutkan pada ayah@papa@dady@abah mereka..
mereka still terkawal, "walaupun" ganas@nakal ^‿^. kadang2 sedih jugalah kan.. 
sebab kawan2 ada ayah@papa@dady@abah..
aku? hanya ada abang,kakak dan mak .. alhamdulilah, aku ada mereka..
tapi, mereka tidak mampu untk megawal aku.. seperti seorang ayah megawal anaknya..
aku semakin hari.. aku semakin liar.. aku bukan lagi dalam kalangan yang nakal.. tapi JAHAT! 
budak2 lain semua pergi sekolah.. aku? kemas rumah. duduk dalam bilik.. merayap.. kenapa tak kerja?
macam mana nak kerja. kalau tak belajar pandai2.. aku sudah cuba macam2 akal.. macam2 aku fikir..
tapi, semua itu, ibarat kertas kosong!, bila ditulis cantik. kalau dibiarkan.. kertas itu jadi kotor.. berhabuk..
bila aku cakap. macam mana nak berjaya kalau support daripada keluarga pun macam hidup segan,mati tak mahu..
BENCI!! aku benci dengan hidup aku sekarang.. aku tak pernah nak salahkan keluarga aku mahupun orang yang sepatut nya azankan aku, tp tak azankan pun...
ini semua salah aku sendiri.. aku patut nya corak hidup aku, dengan pekara2 yang baik.. yang positif..
Tapi! tak boleh juga kalau keluarga aku lepas tangan.. betul tak?.. hidup aku serba serbi tak kena..
buat itu salah.. buat ini salah.. hak! sucker la.. hurm, setiap jam berdetik, hidup aku gelisah. aku takut masalah datang pada aku,.
tapi, memang ternyata.. aku tak boleh lari daripada masalah Kecuali!, aku selesaikan masalah itu..
siapa yang boleh bantu aku dalam hidup aku? korang? sanggup ke? mesti tak punya.. huhu.. sambunglah ep-2 nanti keyh..
tentang.. Aku(...). Assalamualaikum

My Fan Page

Wednesday, March 16, 2011

Spacebar Game!

Assalamualaikum.. kawan2 aku ada satu game baru yang dipanggil  Press The Spacebar


 (Game ini nampak je macam simple.. tapi, Best GiLew!!)

cara2 untuk bermain..
2.korang pilih berapa saat(sec) korang nak.
3.selepas itu, korang click spacebar korang sampai habis masa yang korang pilih tu..

Memang excited gila! punaya.. marilah try! (= . kalau korang pilih 20sec.. Score korang lebih daripada 421. Bagi tahu aku.. hehe.. Tiptop Game! yiihuuu!!!


My Fan Page

Kejamnya!

(apakah anda fikirkan dan apakah perasaan anda, apabila melihat satu tubuh badan manusia yang tidak berdosa di buang sebegini rupa?)

KEJAM!! tergamak kau mengugurkan bayi itu! YA ALLAH. kenapakah dunia ini umpama neraka bagi bayi dan orang yang tidak berdosa YA ALLAH.. sedang asik aku melayan Facebook.. tiba2.. aku tergamam dengan  seseorang ni.. tapi, tak tahu la betul atau tidak dia anak datuk.. mungkin lah.. malas nak fikirkan pasal anak orang.. TP! yang buat aku tak puas hati dengan apa yang dia chat dengan someone ni.. die ada taip sesuatu yang agak dingin untuk  diceritakan dan dibaca.. mungkin orang jiwa macam aku ni cepat tersentuh dengan benda "HARAM" nie! .. 


(click kalau nak baca dengan jelas)

Lihat! apa pegakuan yang anak dato' ini ?! Hey! wTh bEb!!! dunia memang da berubah dari segi iklim dan tingkah laku manusia.. tingkah laku manusia yang tidak bertanggungjawab! ADAM.. kenapa kau begitu kejam dengan wanita? kenapa selepas kau memuaskan nafsu kau, lalu kau meninggalkan hawa yang lemah itu.. tidakkah kau tahu bahawa nafsu kau itu telah membuat hawa itu dalam kesakitan?! terseksa! Kejamnya, wahai manusia(adam).. berani buat, berani lah kau tanggung.. korang nak tahu apa yang telah anak dato' itu katakan selepas aku bertanya.. "npe xsuke? skrg nie cm mne adik gugurkan? xsakit ke?"

(Click kalau nak baca dengan jelas)

wow! kalau kayak gini.. emang bisa untuk aku ngndungkan ramai perempuan, than suruh bapak aku baya dekat perempuan tu suruh gugurkan.. ingatlah wahai umah Nabi muhamad .. bahawa kita sumua telah dipesan oleh baginda.. bahawa jagalah kaum hawa yang lemah.. ish! kalau aku jumpa "papa" lelaki tu.. dua2 aku bunuh.. kejam2.. walaupun aku ini lelaki a.k.a adam.. jahat lagi aku ni.. tak tergamak untuk aku membunuh bayi yang tidak berdosa.. ingat lah.. kalau kawan2 kita ada yang nak gugurkan bayi.. sebaiknya halang! sebelum anda dan kawan anda berdosa!! INGAT!! orang yang bersubahat dosa dia lagi banyk daripada orang yang buat dosa itu.. wahai kawan2 dan sahabat2 aku.. fikirkan lah.. dunia sudah mahu kiamat.. dosa2 kalian sudah berapa buku tidak ditebus.. fikir2kan lah.. renung2kan lah.. selamat beramal.. Assalamualaikum :)